Sibiul cartierelor

Cartierul este locul în care ne petrecem cel mai mult timp, unde interacționăm cu vecinii, cunoaștem oameni noi și dezvoltăm o conexiune emoțională cu mediul înconjurător.

Un cartier puternic este o comunitate unită. 

O comunitate puternică contribuie la o calitate mai bună a vieții și la o mai mare satisfacție în ceea ce privește locul în care trăim.

Servicii de proximitate pentru persoane vulnerabile și copii

Prin identificarea categoriilor vulnerabile și organizarea de servicii de proximitate în beneficiul acestora (mame singure, bătrâni singuri, oameni fără venituri, etc) se poate consolida țesutul social. Sprijinirea voluntariatului pentru a asigura punți între oamenii care pot ajuta – de preferință la nivel de cartier – și cei care au nevoie – bursa de voluntariat.

În spațiile organizate la nivelul cartierului să fie create spații de lectură/bibliotecă. Implicarea profesorilor la pensie/ învățătorilor pentru a sprijini copiii la teme, în cadrul acestora poate întări comunitatea locală.

4,7
Rated 4.7 out of 5
4.7 out of 5 stars (based on 21 reviews)
Excellent76%
Very good19%
Average5%
Poor0%
Terrible0%
Infrastructură pentru activități la firul ierbii

În cadrul cartierelor, să fie promovată organizarea de activități care întăresc coeziunea socială și amestecul dintre generații. Pentru acestea, este nevoie de infrastructură – obținerea și amenajarea unui spatiu (mai multora?) în fiecare cartier, în care să se desfasoare aceste activități, dar sa poata fi folosite și de ONG-uri pentru evenimente în sprijinul beneficiarilor de proximitate.

4,8
Rated 4.8 out of 5
4.8 out of 5 stars (based on 22 reviews)
Excellent82%
Very good14%
Average4%
Poor0%
Terrible0%
Identitate pentru cartiere

Fiecare cartier să aibă o identitate pentru crearea unui sentiment de apartenență și de mândrie de a fi locuitorul acestui cartier. Aceasta se poate face prin cunoașterea istoriei atât a cartierului, cât și a originii numelui acestuia, prin organizarea de activități tematice, consultări publice etc.

4,6
Rated 4.6 out of 5
4.6 out of 5 stars (based on 21 reviews)
Excellent85%
Very good5%
Average0%
Poor5%
Terrible5%

Înapoi

Înscrie-te aici!

Ești sibian, vocea ta trebuie auzită. Fie că ai o propunere sau o opinie.

contact@sibiu2024.ro

O națiune trebuie să fie o comunitate de memorie și de sentiment, zice Max Weber. Și un oraș tot asta trebuie să fie. De asta mă bucură enorm inițiative precum Sibiu2024, care-și propune „îmbunătățirea vieții comune în orașul nostru”. O salut, sunt alături de ea din tot sufletul – fiindcă Sibiul chiar este viața noastră comună. Să o facem, alături de Sibiu2024, cât mai bună.

Radu Vancu
scriitor și profesor

Coerența urbanistică a Sibiului presupune o dimensiune colectivă a înțelepciunii cetățenilor, iar administrația primăriei este cea care poate asigura această coerență unor locuitori cu așteptări și aspirații diverse.
Iată de ce echipa de profesioniști va trebui bine cântărită de toți utilizatorii orașului. O echipă locală pluridisciplinară, în permanentă racordare la nevoile și aștepările cetățenilor, va avea misiunea ca orașul astfel imaginat să fie pentru oameni.

Șerban Sturdza
arhitect

Mi-aș dori să locuiesc într-un oraș condus de un arhitect și un urbanist. Cineva care știe cu ce se mănâncă dezvoltarea durabilă, sustenabilitatea, necesitatea prezervării trecutului și urgențele viitorului. Și spațiul public și spațiul privat. Și cetatea și cetățenii.

Dan Perjovschi
artist

Ce apreciez la acești tineri care promovează Sibiu2024 e faptul că au ales dezinteresat să-și rupă din timpul lor, multe ore, pentru un scop nobil: mai binele nostru al tuturor. Pe câțiva dintre cei care au pus bazele acestei inițiative îi cunosc și îi apreciez pentru această idee de implicare, care cred că zămislește de vreo 2 ani. Felicitări!

Vasile Presăcan
om de afaceri

Donează pentru Sibiu2024

Poți fi parte din efortul comun sibian și prin sprijin financiar.

Donațiile sunt menite să asigure un ajutor pentru acoperirea cheltuielor administrative, menținere și updatare site, investiție media în rețele sociale pentru ca mesajul nostru să ajungă la toți sibienii.

Donație singulară

Donație lunară

 • Putem uita trecutul, dar trecutul nu ne uită

  Aveam 10 ani la Revoluție. Amintirile din acele zile mi-au rămas vii de parcă s-ar fi întâmplat totul ieri. Eram singur acasă, mama și tata la serviciu, când am auzit un vuiet de pe stradă. Am deschis ușa …

  Citește mai mult

 • Să pornim din locul în care ne-am înțepenit

  Trei știri din ultimele zile au venit să re-confirme o realitate care ne-a strâns pe noi – cei de la Sibiu2024 – și anume, că …

  Citește mai mult

 • Imaginăm Sibiul cu cea mai bună calitate a vieții

  Avem un vis noi – cei de la Sibiu2024. Și anume ca Sibiul să devină un oraș care-și apreciază locuitorii și care …

  Citește mai mult

Ești la curent cu ceea ce face Sibiu2024?

Pe măsură ce alți oameni se alătură și grupurile lucrează creăm frecvent noutăți care te privesc.

Te rugăm să ne lași emailul tău ca să fii permanent la curent cu noutățile generate de platforma Sibiu2024.