Sibieni sănătoși fizic, psihic și emoțional

Miscarea este esențială pentru menținerea sănătății fizice și psihice și trebuie să fie accesibilă prin dezvoltarea de infrastructură, dar și cultură, tuturor sibienilor. Exercițiile fizice regulate ne ajută să menținem un corp sănătos și să reducem riscul de boli cronice, cum ar fi diabetul, bolile de inimă și obezitatea. În ceea ce privește sănătatea psihică, exercițiile fizice pot reduce stresul și anxietatea. De asemenea, miscarea poate îmbunătăți stima de sine și să ne ofere o senzație de control și putere asupra vieții noastre.

Sport colectiv

Promovarea de către administrație a programelor de practicare a sporturilor în colectivități care să susțină nevoia de asociere la un grup a tinerilor și nu numai. De la infrastructura de cartier la tabere aproape de natură, este necesară crearea de contexte care să favorizeze coeziunea socială a tinerilor prin sport.

4,8
Rated 4.8 out of 5
4.8 out of 5 stars (based on 15 reviews)
Excellent87%
Very good7%
Average6%
Poor0%
Terrible0%
Activarea zonei Păltiniș-Cindrel

Reconectarea factorilor de decizie locali și regionali într-un efort comun de organizare și dezvoltare a zonei turistice Păltiniș-Cindrel, situată pe teritoriul mai multor comune. Potențialul ridicat al zonei promite un statut de interes național, care trebuie dobândit printr-un plan de dezvoltare și utilizare coerent și înțelept.

4,7
Rated 4.7 out of 5
4.7 out of 5 stars (based on 13 reviews)
Excellent77%
Very good15%
Average8%
Poor0%
Terrible0%
Mișcare în împrejurimi

Încurajarea și susținerea obiceiurilor de petrecere activă a timpului liber în diferitele zone cu relief variat din jurul Sibiului: 

 • drumeții și ciclism pe valea Hârtibaciului, prin Mărginimea Sibiului, țara Secașelor etc;
 • ski și sporturi montane în munții Cindrel, Făgăraș etc;
 • baie la Ocna Sibiului, Șopa etc.

Odată cu prezența consistentă a sibienilor în satele vecine, aceștia se pot reconecta la tradițiile zonei, pot redescoperi locuri, istorii și produse locale săsești, maghiare și românești. Valoarea acestora va îmbogăți calitatea vieții lor și va consolida identitatea comunității sibiene. Pentru localnici, este baza dezvoltării unei economii solide, bazată pe specificul locului. Pentru turiști este un motiv în plus să își prelungească șederea în Sibiu.

4,5
Rated 4.5 out of 5
4.5 out of 5 stars (based on 15 reviews)
Excellent73%
Very good13%
Average7%
Poor7%
Terrible0%
Sport în fiecare cartier

Organizarea în fiecare cartier a unor centre de activități motrice cu caracter formativ-educativ și de întreținere, altele decât cele de performanță, pentru toate categoriile de vârstă, dar cu prioritate pe copii.

5,0
Rated 5 out of 5
5 out of 5 stars (based on 16 reviews)
Excellent100%
Very good0%
Average0%
Poor0%
Terrible0%

Înapoi

Înscrie-te aici!

Ești sibian, vocea ta trebuie auzită. Fie că ai o propunere sau o opinie.

contact@sibiu2024.ro

O națiune trebuie să fie o comunitate de memorie și de sentiment, zice Max Weber. Și un oraș tot asta trebuie să fie. De asta mă bucură enorm inițiative precum Sibiu2024, care-și propune „îmbunătățirea vieții comune în orașul nostru”. O salut, sunt alături de ea din tot sufletul – fiindcă Sibiul chiar este viața noastră comună. Să o facem, alături de Sibiu2024, cât mai bună.

Radu Vancu
scriitor și profesor

Coerența urbanistică a Sibiului presupune o dimensiune colectivă a înțelepciunii cetățenilor, iar administrația primăriei este cea care poate asigura această coerență unor locuitori cu așteptări și aspirații diverse.
Iată de ce echipa de profesioniști va trebui bine cântărită de toți utilizatorii orașului. O echipă locală pluridisciplinară, în permanentă racordare la nevoile și aștepările cetățenilor, va avea misiunea ca orașul astfel imaginat să fie pentru oameni.

Șerban Sturdza
arhitect

Mi-aș dori să locuiesc într-un oraș condus de un arhitect și un urbanist. Cineva care știe cu ce se mănâncă dezvoltarea durabilă, sustenabilitatea, necesitatea prezervării trecutului și urgențele viitorului. Și spațiul public și spațiul privat. Și cetatea și cetățenii.

Dan Perjovschi
artist

Ce apreciez la acești tineri care promovează Sibiu2024 e faptul că au ales dezinteresat să-și rupă din timpul lor, multe ore, pentru un scop nobil: mai binele nostru al tuturor. Pe câțiva dintre cei care au pus bazele acestei inițiative îi cunosc și îi apreciez pentru această idee de implicare, care cred că zămislește de vreo 2 ani. Felicitări!

Vasile Presăcan
om de afaceri

Donează pentru Sibiu2024

Poți fi parte din efortul comun sibian și prin sprijin financiar.

Donațiile sunt menite să asigure un ajutor pentru acoperirea cheltuielor administrative, menținere și updatare site, investiție media în rețele sociale pentru ca mesajul nostru să ajungă la toți sibienii.

Donație singulară

Donație lunară

 • De la protest la progres

  În centrul marilor schimbări stau, uneori, momente mici, dar puternice. Așa a început și călătoria mea – din tumultul protestelor împotriva OUG 13, unde s-au întâlnit voci diverse, strigăte …

  Citește mai mult

 • Mai mult decât o crimă

  Un caz de tâlhărie, în urma căruia omul de afaceri Adrian Kreiner a fost ucis și familia sa terorizată, a zguduit liniștea Sibiului. Va reuși …

  Citește mai mult

 • Campusul de învățământ dual Sibiu – un proiect imens despre care vorbim în șoaptă

  Și noi, la Sibiu, avem un proiect de campus de învățământ dual care a obținut aprobarea spre finanțare, un fel de …

  Citește mai mult

Ești la curent cu ceea ce face Sibiu2024?

Pe măsură ce alți oameni se alătură și grupurile lucrează creăm frecvent noutăți care te privesc.

Te rugăm să ne lași emailul tău ca să fii permanent la curent cu noutățile generate de platforma Sibiu2024.