Digitalizarea serviciilor și accesibilitatea datelor joacă un rol important într-un Sibiu de secolul 21. Ne raportăm mai ușor la acest subiect imaginandu-ne, mai degrabă, ce nu ne-am dori să devină: o transpunere unu la unu a proceselor și proceduri anevoioase din mediul fizic în mediul online. Susținem cu tărie ideea că digitalizarea unor servicii presupune optimizarea lor, într-un mediu dinamic, ușor accesibil și care permite integrarea informațiilor – o adevărată transformare digitală.
- Platformă de informare și decizie dedicată atât administrației publice cât și mediului economic și cetățenilor;
- Contribuie în mod direct la luarea unor decizii informate, oferind o serie de indicatori de dezvoltare urbană, privind mai multe domenii de referință: transport, mediu, economie, locuințe, cultură, populație, sănătate etc;
- Include o prezentare dinamică a bugetului local și a execuției bugetare, corelată cu principalele obiective de dezvoltare urbană asumate.
- Se interconectează cu Atlasul teritorial, prezentând informațiile, acolo unde este posibil, prin intermediul unor hărți interactive.
Permite digitalizarea întregului proces de depunere și verificare a documentelor necesare obținerii autorizației de construire, devenind un portal de comunicare între cetățean și instituțiile implicate în procesul de avizare.
Acționează pe două paliere:
- asigură o interfață prietenoasă pentru cetățeni prin intermediul căreia să poată parcurge toți pașii necesari depunerii documentației pentru obținerea autorizației de construire
- oferă o interfață dinamică pentru funcționarii care procesează cererile și documentele, integrând o serie de instrumente ce permit optimizarea și urmărirea procesului, respectiv extragerea rapidă a unor date statistice.
Un portal gratuit și deschis de partajare a datelor ,unde oricine poate accesa sau încărca date referitoare la oraș. Indiferent dacă este vorba de un simplu cetățean, un om de afaceri, un cercetător, un jurnalist sau un dezvoltator, site-ul oferă o suită de seturi de date care permit dezvoltarea unor aplicații în comun.
- Continuă dezvoltarea sistemului de hărți interactive pus actualmente la dispoziție de administrația publică locală;
- Utilizând un sistem dinamic, permite identificarea posibilităților de construire pentru diferite terenuri;
- Transpune spațial prevederile documentațiilor de urbanism aprobate (planul urbanistic general, diferite planuri urbanistice zonale) ;
- Prin corelare cu informațiile din zona Ghișeului Unic, permite vizualizarea pe o hartă dinamică, a certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construire emise.
- Funcționează ca un pol de integrare care susține serviciile din organigrama Primăriei Municipiului Sibiu în procesul de gestionare și implementare a documentațiilor cu impact asupra dezvoltării urbane (strategii de dezvoltare, planul urbanistic general, gestionarea centrului istoric);
- Susține autoritatea publică în realizarea caietelor de sarcini și în implementarea proiectelor, acordând o atenție sporită calității spațiului public;
- Dezvoltă un set de instrumente de negociere între autoritatea publică și mediul privat, în ceea ce privește documentațiile de urbanism;
- Fundamentează poziția autorității locale în privind dezvoltarea zonei metropolitane;
Înscrie-te aici!
Ești sibian, vocea ta trebuie auzită. Fie că ai o propunere sau o opinie.
O națiune trebuie să fie o comunitate de memorie și de sentiment, zice Max Weber. Și un oraș tot asta trebuie să fie. De asta mă bucură enorm inițiative precum Sibiu2024, care-și propune „îmbunătățirea vieții comune în orașul nostru”. O salut, sunt alături de ea din tot sufletul – fiindcă Sibiul chiar este viața noastră comună. Să o facem, alături de Sibiu2024, cât mai bună.
Radu Vancu
scriitor și profesor
Coerența urbanistică a Sibiului presupune o dimensiune colectivă a înțelepciunii cetățenilor, iar administrația primăriei este cea care poate asigura această coerență unor locuitori cu așteptări și aspirații diverse.
Șerban Sturdza
Iată de ce echipa de profesioniști va trebui bine cântărită de toți utilizatorii orașului. O echipă locală pluridisciplinară, în permanentă racordare la nevoile și aștepările cetățenilor, va avea misiunea ca orașul astfel imaginat să fie pentru oameni.
arhitect
Mi-aș dori să locuiesc într-un oraș condus de un arhitect și un urbanist. Cineva care știe cu ce se mănâncă dezvoltarea durabilă, sustenabilitatea, necesitatea prezervării trecutului și urgențele viitorului. Și spațiul public și spațiul privat. Și cetatea și cetățenii.
Dan Perjovschi
artist
Ce apreciez la acești tineri care promovează Sibiu2024 e faptul că au ales dezinteresat să-și rupă din timpul lor, multe ore, pentru un scop nobil: mai binele nostru al tuturor. Pe câțiva dintre cei care au pus bazele acestei inițiative îi cunosc și îi apreciez pentru această idee de implicare, care cred că zămislește de vreo 2 ani. Felicitări!
Vasile Presăcan
om de afaceri
Donează pentru Sibiu2024
Poți fi parte din efortul comun sibian și prin sprijin financiar.
Donațiile sunt menite să asigure un ajutor pentru acoperirea cheltuielor administrative, menținere și updatare site, investiție media în rețele sociale pentru ca mesajul nostru să ajungă la toți sibienii.
Donație singulară
Donație lunară
-
Putem uita trecutul, dar trecutul nu ne uită
Aveam 10 ani la Revoluție. Amintirile din acele zile mi-au rămas vii de parcă s-ar fi întâmplat totul ieri. Eram singur acasă, mama și tata la serviciu, când am auzit un vuiet de pe stradă. Am deschis ușa …
-
Să pornim din locul în care ne-am înțepenit
Trei știri din ultimele zile au venit să re-confirme o realitate care ne-a strâns pe noi – cei de la Sibiu2024 – și anume, că …
-
Imaginăm Sibiul cu cea mai bună calitate a vieții
Avem un vis noi – cei de la Sibiu2024. Și anume ca Sibiul să devină un oraș care-și apreciază locuitorii și care …
Ești la curent cu ceea ce face Sibiu2024?
Pe măsură ce alți oameni se alătură și grupurile lucrează creăm frecvent noutăți care te privesc.
Te rugăm să ne lași emailul tău ca să fii permanent la curent cu noutățile generate de platforma Sibiu2024.