Cultura suntem noi, toți

Cultura ne aduce împreună, ne leagă prin firele invizibile ale obiceiurilor, stilului de viață, a lucrurilor în care credem și ne plac, dar ne și încurajează să ne afirmăm diversitatea prin alegeri și decizii importante pentru fiecare dintre noi. 

Participarea activă la viața culturală a orașului nostru ne asigură sentimentul apartenenței la comunitate și dă culturii sibiene – per ansamblu, o varietate generoasă în spirit și expresii. 

Proiectul „Ca un sibian”

Hobby-urile noastre, unele ajunse meșteșuguri apreciate, pot deveni experiențe directe, trăite de vizitorii care vin la Sibiu. Știm că cel mai bine înțelegi un loc ca turist, când ai șansa să interacționezi cu un om de-al locului. Cultura noastră locală poate ajunge la vizitatori prin experiențe active cu aceștia, sub formă de evenimente, tururi de cunoaștere a meșteșugarilor orașului nostru și a celor pasionați de hobby-urile lor.

Fiecare dintre noi este depozitarul unor povești spectaculoase, al unor talente unice, sau al unor cunoștințe utile celorlalți. Dorința și disponibilitatea de a-ți împărtăși preocupările și priceperile cu cei interesați să deprindă un hobby nou, să devină meșteri în propria gospodărie, sau doar să trăiască o experiență autentică vor deschide căi noi de comunicare între oameni și vor crește nivelul de coeziune al comunității.

5,0
Rated 5 out of 5
5 out of 5 stars (based on 4 reviews)
Excellent100%
Very good0%
Average0%
Poor0%
Terrible0%
Campania  „Cunoaște-ți vecinii”

O campanie de incluziune socială și de acceptare a diversității culturale a cetațenilor orașului nostru. A cunoaște realitățile culturale ale celor din jurul nostru ne ajută să construim relații sănătoase, să găsim soluții la conflicte și să apreciem diversitatea care ne înconjoară. Ne dorim să construim o comunitate unită în care fiecare să se simtă apreciat și integrat, fără niciun fel de discriminare.

0,0
Rated 0 out of 5
0 out of 5 stars (based on 0 reviews)
Excellent0%
Very good0%
Average0%
Poor0%
Terrible0%
Muzeul istoriilor personale

Fiecare dintre noi e un muzeu este premiza proiectului participativ de colectare istoriilor  personale ale sibienilor. Tineri, vârstnici, născuți în Sibiu sau veniți să trăim aici, cu toții deținem povești și experiențe care merită cunoscute și care dau textură și substanță comunității. Ne dorim să realizăm împreună un „muzeu” fără obiecte, în care exponatele sunt experiențele noastre de viață și astfel să promovăm acceptarea, respectul și înțelegerea față de cel de lângă noi.

5,0
Rated 5 out of 5
5 out of 5 stars (based on 2 reviews)
Excellent100%
Very good0%
Average0%
Poor0%
Terrible0%
Patrimoniul cultural și natural la îndemână

Identificarea, interpretarea și digitalizarea patrimoniului cultural material și imaterial și a patrimoniului natural din cartierele Sibiului și accesibilizarea informației pentru cetățeni.

Ne-am putea petrece timpul liber aflând informații interesante despre ceea ce ne înconjoară, dacă informația pe care o accesăm e relevantă pentru noi. 

Alături de specialiști din diverse domenii, ne dorim să realizăm, atât pentru locuitorii Sibiului, cât și pentru turiști, o platformă de accesare a unei arii vaste de informații, cunoașterea fiind piatra de temelie a unei societăți educate. Ne dorim să creăm un spațiu de dialog între generații și să găsim împreună cât mai multe argumente care susțină afirmația: „Cultura suntem noi, toți”.

4,5
Rated 4.5 out of 5
4.5 out of 5 stars (based on 2 reviews)
Excellent50%
Very good50%
Average0%
Poor0%
Terrible0%

Înapoi

Înscrie-te aici!

Ești sibian, vocea ta trebuie auzită. Fie că ai o propunere sau o opinie.

contact@sibiu2024.ro

O națiune trebuie să fie o comunitate de memorie și de sentiment, zice Max Weber. Și un oraș tot asta trebuie să fie. De asta mă bucură enorm inițiative precum Sibiu2024, care-și propune „îmbunătățirea vieții comune în orașul nostru”. O salut, sunt alături de ea din tot sufletul – fiindcă Sibiul chiar este viața noastră comună. Să o facem, alături de Sibiu2024, cât mai bună.

Radu Vancu
scriitor și profesor

Coerența urbanistică a Sibiului presupune o dimensiune colectivă a înțelepciunii cetățenilor, iar administrația primăriei este cea care poate asigura această coerență unor locuitori cu așteptări și aspirații diverse.
Iată de ce echipa de profesioniști va trebui bine cântărită de toți utilizatorii orașului. O echipă locală pluridisciplinară, în permanentă racordare la nevoile și aștepările cetățenilor, va avea misiunea ca orașul astfel imaginat să fie pentru oameni.

Șerban Sturdza
arhitect

Mi-aș dori să locuiesc într-un oraș condus de un arhitect și un urbanist. Cineva care știe cu ce se mănâncă dezvoltarea durabilă, sustenabilitatea, necesitatea prezervării trecutului și urgențele viitorului. Și spațiul public și spațiul privat. Și cetatea și cetățenii.

Dan Perjovschi
artist

Ce apreciez la acești tineri care promovează Sibiu2024 e faptul că au ales dezinteresat să-și rupă din timpul lor, multe ore, pentru un scop nobil: mai binele nostru al tuturor. Pe câțiva dintre cei care au pus bazele acestei inițiative îi cunosc și îi apreciez pentru această idee de implicare, care cred că zămislește de vreo 2 ani. Felicitări!

Vasile Presăcan
om de afaceri

Donează pentru Sibiu2024

Poți fi parte din efortul comun sibian și prin sprijin financiar.

Donațiile sunt menite să asigure un ajutor pentru acoperirea cheltuielor administrative, menținere și updatare site, investiție media în rețele sociale pentru ca mesajul nostru să ajungă la toți sibienii.

Donație singulară

Donație lunară

 • De la protest la progres

  În centrul marilor schimbări stau, uneori, momente mici, dar puternice. Așa a început și călătoria mea – din tumultul protestelor împotriva OUG 13, unde s-au întâlnit voci diverse, strigăte …

  Citește mai mult

 • Mai mult decât o crimă

  Un caz de tâlhărie, în urma căruia omul de afaceri Adrian Kreiner a fost ucis și familia sa terorizată, a zguduit liniștea Sibiului. Va reuși …

  Citește mai mult

 • Campusul de învățământ dual Sibiu – un proiect imens despre care vorbim în șoaptă

  Și noi, la Sibiu, avem un proiect de campus de învățământ dual care a obținut aprobarea spre finanțare, un fel de …

  Citește mai mult

Ești la curent cu ceea ce face Sibiu2024?

Pe măsură ce alți oameni se alătură și grupurile lucrează creăm frecvent noutăți care te privesc.

Te rugăm să ne lași emailul tău ca să fii permanent la curent cu noutățile generate de platforma Sibiu2024.